interim manager.

arrangegroup

Wat ik deed

In 2004 ben ik afgestudeerd, na een wilde studententijd in het prachtige Den Haag klaar om aan de slag te gaan binnen het Facilitaire werkveld. Dit werkveld trok mij echter in eerste instantie niet. Ik besloot mijzelf te richten op een baan binnen de farmaceutische industrie en al snel werd ik als artsenbezoeker aangenomen bij Daiichi Sankyo. Als artsenbezoeker heb ik mijn commerciële talent ontwikkeld en geleerd hoe je door middel van goede gesprekstechnieken jezelf en je producten kunt verkopen aan professionals. Na een jaar hield ik het voor gezien en ben ik gestart bij Sanofi als Pricing & Project Manager. Sanofi gaf mij de kans mijzelf te ontwikkelen als expert op het gebied van geneesmiddelenprijzen en wet- en regelgeving binnen het Nederlandse Zorgstelsel. Ik organiseerde studiereizen voor zorgverzekeraars, apothekers, specialisten en huisartsen. Ik bezocht debatten in de Tweede Kamer en mocht zo nu en dan een paar dagen naar het hoofdkantoor in Parijs om daar presentaties te geven over de ontwikkelingen die er in Nederland speelden. In totaal was ik drie jaar werkzaam bij Sanofi toen ik mijzelf een aantal wezenlijke vragen ging stellen: “Ben ik echt gelukkig in deze baan, is dit daadwerkelijk wat ik wil? Wat is de volgende stap?”

Ik besloot een nieuwe weg in te slaan en in dienst te treden bij ArrangeGroup. Ik had tenslotte niet voor niets Facility Management gestudeerd. Ik wilde graag ontdekken wat dit vakgebied mij kon bieden en bij ArrangeGroup kreeg ik de kans hierachter te komen. Uiteindelijk heb ik mij zeven jaar als interimmer ingezet bij diverse opdrachtgevers en ben ik onder andere werkzaam geweest bij Rijkswaterstaat, Philips, AAFM (NXP, Enexis, NS),  GGZ Centraal, Bindinc., TenneT en Sanquin. Naast mijn opdrachten was ik leidinggevende van enkele starters, organiseerde ik kennisbijeenkomsten en nam ik zo nu en dan deel aan een training. Ik deed mijn werk met plezier, maar keek na zeven jaar uit naar een vaste functie. Vanwege mijn commerciële talenten, ervaring en grote betrokkenheid bij de organisatie werd ik door het management van ArrangeGroup uitgedaagd om de rol van Sales en Marketing Manager binnen het management team op mij te nemen. Ik vond het een mooie stap en wilde graag bijdragen aan de groei en ontwikkeling van Arrangegroup, daarbij gaf het mij de kans mijn besturende capaciteiten en strategisch denkniveau verder te ontwikkelen.  

Inmiddels heb ik mijzelf gerealiseerd dat het facilitaire vak mij beter past, ik vind het heerlijk om praktiserend met facility management bezig te zijn. Desalniettemin geeft het mij voldoening om als een volwaardig partner klaar te staan voor de (interne) klant. In mijn CV geef ik u een uitgebreide toelichting op mijn werkervaring en op de opdrachten die ik via ArrangeGroup heb vervuld. U kunt mijn CV opvragen via onderstaand contactformulier.


CV Opvragen